Kakaopulver - Proppat med Nyttigheter

 

Kakaopulver är ett livsmedel som innehåller massor av näringsämnen, det innehåller bl.a. en hel del antioxidanter, järn, magnesium och vitamin-C. Kakaopulver är det som kvarstår efter att kakaosmöret pressats ut ur kakaomassan. Det är en massa från kakaobönan som fermenterats och rostats. Man använder kakaopulver i bl.a. choklad, godis och när man bakar.

 

Koncentrerad näring i pulverform


Rå kakaopulver är koncentrerat och det har minst 33% mer utav många vitala näringsämnen. Förutom höga nivåer utav antioxidanter så är kakao känt för att vara väldigt rik på:

  • Magnesium, kalcium och järn. Kakaopulver anses vara  den rikaste källa av magnesium som finns i naturen. Magnesium brukar vara känt som hjärtats mineral. Något kroppen alltid mår bra av att få i sig.
  • Aminosyran Tryptofan är något annat som finns naturligt i kakaopulver. Tryptofan är ett ämne som ökar avkoppling och främjar till bättre sömn.
  • Enligt forskare så har man upptäckt att fenyletylamin (PEA) har en positiv effekt till att öka känslor av  kärlek. Och choklad är något som bevisats vara en bra källa till PEA. Det kallas även för glädjens molekyl.
  • Kakaopulver är även rikt på Arginin, som är en aminosyra mera känd för att stärka kroppens cirkulation och sexuella förmåga.
  • Kakaopulver innehåller även serotonin, som hjälper oss att hålla må-bra-kemikalierna aktiva i hjärnan.

 

Kakaopulver är Fylligt och smakrikt


Kakaopulver är fylligt och det ger en underbar smakupplevelse. Du kan t.ex. mixa kakaopulver med mandelmjölk, en frusen banan och du har genast fått en mysig shake. Man kan även göra godisbollar av nötter och kakaopulver, torkad frukt och kakaopulver m.m.

Kakaopulver som är av den högsta kvaliteten och smaken är oftast fyllda med antioxidanter och mineraler. Det är utmärkt att göra både nyttiga efterrätter, sin egen choklad, smoothie, grenola eller varm choklad med.
 

Olika Kakaopulver

Olika kakaobönsorter har olika färger och man brukar kunna påstå att desto ljusare kakaopulver, desto finare är kvaliteten. Om ett kakaopulver är väldigt mörkt så tyder detta ofta på en hård rostning, detta gör att kvaliteten på näringsämnena har försämrats.

 

 

start