Kalkpulver - Mot en försurad kropp

Kalkpulver
Kalk är något som de flesta hört talas om och ordet kalk syftar just till olika kalkprodukter som i sig är ganska olika och som har helt olika egenskaper och användningsområden. Men en sak som de har gemensamt är att de alla härstammar från kalkstenen eller dolomitsten.


Kalkpulvrets egenskaper


Kalkpulver renar, neutraliserar och stabiliserar kroppen. Kalk innehåller viktiga näringsämnen för både växter, djur och människor, det är livsnödvändigt för såväl tillväxt som för vår hälsa.


Testa Kalkpulver om

 

 Stela leder

 Hudbesvär

 Huvudvärk

 Reumatism

 Om du ofta är sjuk

 Vid risk för benskörhet

 Trötthet

 Värk i kroppen

 Vid dåligt humör

 Kalkpulver lugnar kroppen


Kalkpulver har den effekten på kroppen att den lugnar och återställer pH-värdet i kroppens vätskor i samband med stress, dålig mat och dryck, medicinering, vid ett mycket stillasittande liv och om man ofta sjuk.

 

Avsura kroppen med kalkpulver
 

Kalkpulver är först och främst till för att avsyra kroppen. Med kalkpulver fyller man på sitt  skelett med kalcium som bildar och underhåller ben och tänder. Det är även livsnödvändigt för blodkoagulering och nervfunktionen. Kalcium är ett ämne som våran kropp tar upp under hela livet, därför går kalkpulver bra att använda i alla åldrar.
 

Negativa hälsoeffekter vid användning av kalkpulver 
 

Från början av en kalkpulverkur kan man ofta uppleva trötthet. Och tar man kalkpulver på tom mage kan illamående även förekomma, det kan då vara bra att äta något innan. Tar man en för hög dos av kalkpulver kan lös mage förekomma och tänk på att din mage behöver magsyror för att kunna smälta maten vid en måltid, tag därför kalkpulvret mellan måltiderna. Och drick rikligt med vatten till kalkpulvret för att inte bli hård i magen eller förstoppad.
 

Undvik försurning med kalkpulver
 

Kalkpulver är rik på kalcium, magnesium och många andra spårämnen. P.g.a. försurningen så har kalk i våra åkerjordar minskat och därför så anser många att det är viktigt att tillföra extra kalk i vår kropp. Kalken lugnar och återställer vårt pH-värde i kroppen då vi t.ex. stressar, får i oss dålig mat och dryck, medicinering, har ett stillasittande liv, ofta är sjuk. Kalk gör även vattnet i kroppen friskt och det hjälper kroppens celler att lättare transportera ut och in ämnen. 

   
   
   

 

start