Acai


Acai är ett av världens nyttigaste bär och det har en extremt hög halt av antioxidanter, till och med mer än i blåbär och långt mer antocyanin som är bra för ögat. Acai har dessutom en hög halt av andra fytoämnen så som vitaminer och i synnerhet olika mineraler. Acai brukar kallas för kungen av alla bär.


Acai´s hälsoeffekter
Acai hjälper till att sänka det dåliga kolesterolet i kroppen
Förbättrar blodcirkulationen
Acai hjälper matsmältningen 
Stärker kroppens immunförsvar
Ger extra energi och bekämpar fria radikaler
Har en antiinflammatorisk egenskap


100% Naturliga Antioxidanter
Acai innehåller 100% naturliga antioxidanter, acai pulver är rik på näringsämnen och då först och främst på antioxidanter. Acai bär växer i Amazonas regnskog vilt på palmträd och framförallt i Brasilien så har man utvecklat en speciellt stor användning av acai inom traditionell folkmedicinskt bruk. Acai och acai pulver har upp till 6 ggr. så mycket antioxidanter som blåbär och de innehåller ungefär 30 ggr mer Antocyaniner än vad rött vin innehåller.
 
Acais nyttiga innehåll
Acai bär och acai pulver är proppfullt med B-vitamin och C-vitaminer, mineraler, fibrer, protein och fytonnäringsämnen. Dessutom så är halten utav kalium, kalcium, magnesium, koppar, järn, fosfor, kalium och zink ovanligt hög jämfört andra bär och frukter. Acai är alltså en riktig näringsbomb! Acai bär har även en sammansatt kombination av omega fettsyror vilket gör att acai bär tillför bra med kalorier ca. 600 kalorier/ 100g bär).


Acais unika smak 
Acai smakar ungefär som en blandning utav blåbär, choklad och med lite inslag av nötter. Acai kan man äta som de är, men det är väldigt vanligt att man gör juice av acai bär. I områden där acai odlas så dricker man acaijuice varje dag.  

 

 


Acai angriper cancer
Amerikanska forskare konstaterar att acaibär angriper cancerceller. Enligt en studie så visade det sig att acai bäret förstörde upp till 86 % av leukemicellerna. Och p.g.a. det stora innehållet av antioxidanter så ska man helst äta acai färskt eller snabbfrysas.


Acai pulver 
Acaipulver består av acaibär som frystorkas så pass varmt att vattnet försvinner, men näringsämnena bevaras. Acai anses vara ett motgift emot många sjukdomar och olika studier har gjorts som visar att Acai troligtvis är den mest näringsrika frukten som finns på denna planet. 
 
Acaipulver för att klara en stressig vardag
Acaipulver ger din kropp och hjärna massor av energi och ett mentalt fokus för du på bästa sätt ska kunna en stressig vardag. Acai är en helt naturlig frukt och acaipulver innehåller massor av vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, som bl.a. vitaminer, mineraler, omega 6 och 9 som är enkelomättade fettsyror och som har egenskapen att sänka halten av dåligt kolesterol. Många kändisar använder sig utav bl.a. acaipulver för att komma i form och bränna fett. Acaipulver är perfekt att inta i samband med träning detta för att få en snabb och effektiv återhämtning.

 

start