Spirulina - Spirulinapulver är rena Hälsobomben

  

Spirulina är en alg full med näring som härstammar ifrån Centralamerika och från Afrika. Spirulina är en blågrön mikroalg som både trivs i sötvatten och hav. Spirulina var en utav de första fotosyntetiska organismerna på denna jord. Sägnen påstår att Columbus upptäckte spirulinaalgen på slutet utav 1400-talet när han kom till Mexico. Och i mitten utav 1900-talet så upptäckte en fransk antropolog att en lokal stam vid Lake Chad i Norra Afrika hade förvånansvärt god hälsa. varför det var så berodde på att stammen åt alger ifrån sjön och ryktet spred sig om denna mirakulösa alg. Så 1967 startades en odling utav Spirulina och sedan dess så har efterfrågan på spirulina bara ökat. Idag används spirulina till och med på Nasas rymdfärder, p.g.a. dess koncentrerade näringsinnehåll. Spirulina väldigt liten, så liten att den är svår att se med blotta ögat, det får plats 100-tals alger i en enda vattendroppe. spirulinan har fått sitt namn efter sin spiralliknade form.

 

 

 

 

Spirulina hjälper till att

* Spirulina och spirulinapulver innehåller mycket klorofyll och en del andra nyttiga färgpigment som hjälper till att bl.a. 
* Öka din produktion av röda blodkroppar
* Minska kolesterolet
* Sänker ditt blodtryck
* Spirulina stimulera läkning

 

Spirulinapulver - En protein nivå över hela 60%


Spirulina klassas som ett superfödoämne och det innehåller mer än 100 olika näringsämnen. Spirulina är en utav naturens mest koncentrerade källor av näring. Spirulinapulver innehåller dessutom en hög halt med protein, vilket gör den bra för kroppsbyggare, veganer och vegetarianer. Spirulina innehåller mellan 60-70 % protein, vilket är 3 ggr så mycket som biff och 6 ggr så mycket som ägg. Man kan få ut 20 ggr mer protein ur spirulina än ur en sojaböna. 
 

Spirulina är Superalgen med fullproppade nyttigheter


Spirulina är en superalg som är full med nyttigheter som vitaminer, mineraler, antioxidanter, klorofyll och betakaroten. Klorofyll från spirulina renar kroppen från skadliga ämnen, tungmetaller och gifter. 


Spirulinapulver innehåller det blå naturliga pigmentet Phycocyanin som är ett protein och en antioxidant. Det här ämnet är ett fluorescerande ämne som har en hög absorptionsförmåga och det är stabilt nog att fästa antikroppar på. Det här naturliga pigmentet har en effekt på stamcellerna i kroppens benmärg, vilket i sin tur bildar blodceller som bygger upp kroppens immunförsvar.
 
Därför ska du äta spirulina eller spirulinapulver Det är en naturlig källa till järn, vitamin-E, zink, kalcium, klorofyll, vitamin-C, folsyra och GLA. Att ta äta spirulinapulver är som att äta en stor skål med ekologiska gröna grönsaker, fast 10 ggr rikare. Spirulina är det ultimata näring och energitillskottet för  kvinnor, barn i tillväxten, vegetarianer och aktiva människor.  

 

 

start