.Mullbär+Superfruit.


Artikelnummer:
3000005

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 69 kr
 

Mullbär Vita 160g - EU EKOLOGISKT Mullbär helt ekologiska från Superfruit

Mullbär har under många år varit ett mycket viktigt träd i Asien, detta p.g.a. att silkesmasken, som spinner silkestrådar, enbart äter mullbärsträdets löv. Därför växer även trädet i stora delar utav Asien,  men de finns även i Europa.


Fördelar med Mullbär

  • Bra energikälla
  • Passar perfekt i smoothies
  • Innehåller höga halter av exempelvis C-vitamin, kalcium och järn

Olika varianter av Mullbär

Det finns alltifrån vita, rosa, röda till svarta mullbär och träden som de växer på är mellan 5-20 m. höga. Mullbär har använts sedan århundraden och man har funnit skrifter ända ifrån antika tider i Kina och Grekland. Man kan använda alla olika delar på och från mullbärsträdet, från rötterna och bladen till frukten.
 

Näringsinnehåll
Mullbär innehåller en hel del vitaminer, bl.a. Vitamin C, Vitamin K, men även Järn och Kalcium och  andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonoider, protein, steroider, triterpener, astragalin och isoquercitrin. Mullbär är även en källa till resveratrol som är en mycket stark antioxidant. Superfruits mullbär är plockade direkt ifrån träden och torkade i solen. Superfruits Mullbär är dessutom certifierade enligt EU:s regelverk förordning 834/2007.


Smaken på Mullbär
Mullbären är söta och nötiga till karaktären. De är goda att äta precis som de är, men även att ha i sallader och i matlagning och smoothies.

Ingredienser: Mullbär

Ursprungsland: Turkiet, Asien

Klassifiering: 1:a klass

Tillverkningsprocess: Soltorkning

Sulfering: NEJ

Sötning: NEJ

Andra tillsatser: NEJ

Ekologi: JA

Förvaring: Förvaras bäst mörkt, torrt och svalt.

Certifiering: Enligt EU:s regelverk förordning 834/2007

Rekommenderat dagligt intag: 10-20g

Varsamhet: Mullbär skall inte ätas av personer som vet av att de är överkänsliga mot frukten. Överkonsumtion av torkade bär och frukter kan ha en laxerande effekt.

Nettovikt: 160g (Motsvarar minst 1,1kg färsk frukt)

 

 


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start