.hematit+hematite.


Artikelnummer:
1300003

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

Storlek
   st  
Pris: 19 kr
 

Hematit Ring

Hematit fick sitt namn från det grekiska ordet haem, som betyder blod och detta p.g.a. hematitens blodröda färg när den pulvriseras. Men en hematit sten kan olika färger, allt från silver, rödbrun, mörk grå till svart och varje sort har sitt eget unika namn.
 

Användes till grottmålningar
 

Hematiten har p.g.a. sin röda färg när den pulvriseras använts sedan urminnes tider som pigment. Forntida människor använde hematiten till sina grottmålningar och de gamla egyptierna använde hematiten till att dekorera faraonernas gravkammare och de nordamerikanska indianerna använde hematiten till krigsmålning. Än idag så används hematiten som ett rött ockra pigment och till ett polermedel som kallas för Jeweler’s Rouge. Gamla historier säger att hematit bildades på gamla slagfält där blod hade flödats.
 

Rotchakrat


Hematiten står för rotchakrat, den är jordande och hjälper till att hitta en grundtrygghet och bas i vår vardag. Hematit kan vara till hjälp vid missnöje och frustration, den kan då få oss att agera istället för att klaga. Den kan även få oss att få ett rikare liv och bli mer tillfreds i vår tillvaro.


Hematit ring - Sägs ge oss tillit


Ibland så behöver förändringar ta lite tid men ibland så går det fort. Hematit sägs ge oss tillit till att allt blir som det blir och som det är meningen att det ska vara och vi kan tillåta oss att ta det lugnt och ta ett steg i taget, för allt ordnar sig tillslut.


Vad som sägs om Hematit ringens hälsoeffekter
 

Hematiten sägs påverka oss också fysiskt och det finns en annan anledning till varför hematit kallas för just blodsten. Hematit sägs nämligen kunna användas vid sår, blödningar, bulor, feber, blåmärken, åksjuka, yrsel och menssmärtor. Hematit påstås även vara bra där det finns jordstrålning av olika slag.


OBS! Det finns inga vetenskapliga belägg för att hematit ringar skulle ha hälsofördelar. Ovan beskriver vad folk använt det emot.

 

Chakra Bas chakrat

Månadssten Januari


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start