Vattenlavemang - Så utför du ett vattenlavemang
 

Vattenlavemang - Vid rening av tarmen


Vattenlavemang brukar ordineras för tömning av hela grovtarmen eller bara delar av den. Bl.a. inom sjukvården innan en röntgenundersökning, obstipation, inkontinens eller ett operativt ingrepp i tarmen.
 

Effektivt vid förstoppning - Dokumenterat i flera studier
 

Förstoppning är väldigt vanligt nuförtiden och för många ett väldigt stort problem och kan kräva en tarmrensning. Det påverkar en psykiskt, fysiskt och socialt. Många människor får ägnar flera timmar på toaletten varje dag, men med en mycket sparsam utdelning.

Ett vattenlavemang är en vanlig metod att ta mot förstoppning och avföringsläckage. Effekten av vid ett vattenlavemang är dokumenterad i flera kliniska studier. För när du använder ett vattenlavemang så har du möjlighet att tömma tarmen under en fast tidpunkt. Detta ger dig möjlighet att kunna planlägga ditt eget avföringsmönster.
 

4 Positiva effekter av vattenlavemang

  • Förebygger förstoppning
  • Minskar risken för avförningsläckage mellan tömningarna
  • Ökar tarmens upptag av näring
  • Blodcirkluationen förbättras

TaraZine bäst i test av Viktexperten.se

Vill du gå ner i vikt på ett lätt och effektivt sätt så kanske Tarazine är något för dig. 

Just nu Kampanjpris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vattenlavemang - En uråldrig kunskap


Lavemang är en ändtarmssköljning och det är en utav de äldsta terapeutiska metoderna som fortfarande finns kvar inom skolmedicinen. Denna metod fanns redan under den klassiska grekiska medicinen och det var då känt att vattenlavemang hade en hälsofrämjande effekt. Även inom alternativmedicin spelar olika former av lavemang och tarmrening en viktig roll. Ofta gör man då anspråk på den renande effekten, för lavemanget sägs skölja bort olika avlagringar som kan uppstå i tarmsystemet. Inom homeopatin så använder man sig av lavemang och metoden förekommer också som en traditionell huskur.
 

Lavemang - som medicinsk behandling
 

Inom sjukvården så använda vattenlavemang för att t.ex. behandla förstoppning och för att skölja tarmsystemet inför diagnostiska undersökningar. Även inför en förlossning så är det vanligt att den gravida kvinnan får ett lavemang.


Så här utförs ett lavemang:
Ett rätt utfört lavemang är inte obehagligt. Den som ska ges eller själv ta ett lavemang lägger sig på sidan, med knäna halvt uppdragna emot kroppen, alternativ är att stå på alla fyra. Därefter så förs ett väl insmort munstycke varsamt upp i ändtarmsöppningen. Munstycket sitter på en slang som i andra änden är ansluten till en plastpåse med cirka 1,5 liter ljummet vatten.
 

Behållaren placeras 50-100 centimeter över rumpan och vattenlösningen får därefter rinna långsamt in i tarmen. När behållaren är tom, så ska lösningen hållas kvar i tarmen 10-30 min. Därefter tömmer man ut lösningen på toaletten eller i någon annan lämplig behållare.
 

8 Tecken på att din kropp kan vara i akut behov av ett vattenlavemangMatsmältningsproblem
Förstoppning
Övervikt
Allergier
Eksem
Trötthetssymtom
Gaser
Värk i kroppenUtför vattenlavemang på dig själv med ett enkelt verktyg
 

Det är enkelt att utföra ett vattenlavemang på sig själv i hemmet och på så vis väldigt snabbt förbättra sitt välbefinnande, här hittar du en enkel produkt som du kan rensa dina tarmar med.

 

 

 

 

start