MSM PULVER

MSM, även kallat metylsulfonylmetan, är en naturlig svavelkälla som först och främst finns i gröna växter och i frukt. Svavel har en viktig roll i vår kropp och utgör bl.a. beståndsdel i kollagen som bygger upp brosk,

senor, bindväv, skelett, hud, hår och naglar.

MSM Pulver har Uppmärksammats inom Forskarvärden


MSM pulver har fått en stor uppmärksamhet inom forskningsvärlden och har även länge varit ett populärt tillskott. huvuddelen av forskningen utgörs av studier på dess effekt i samband med ledhälsa och ofta i kombination med glukosamin.

 

Metyl Sulfonyl Metan - MSM

 

MSM och även kallad organiskt svavel har en sur smak. MSM finns naturligt i atmosfären, djur, växter och i nästan alla sorters färsk, obehandlad mat. I upphettad mat så förångas stora delar MSM tillsammans med vätskan. MSM är vattenlöslig, vilket innebär att kroppen reglerar utsöndringen av det den själv inte behöver. Metyl Sulfonyl Metan pulver är en näringsrik form utav svavel och är en viktig del i bildandet av kollagen och keratin som bygger upp brosk, senor, bindväv, muskler, skelett, hår, hud och naglar. Det är därför som MSM oftast omtalad som den skönhetsfrämjande mineralen.

 

Bakgrunden om MSM - Redan under Romarnas tid

 

MSM är en mineral som använts vid många besvärligheter genom tiderna, bl.a. vid reumatiska sjukdomar, astma och förhöjd hårtillväxt. Redan under romarnas tid badade soldater i heta svavelhaltiga källor för att läka sår under krig. Och inom folkmedicin så har människan badat i svavelhaltiga källor för att läka olika hudbesvär, som t.ex. eksem, psoriasis och akne. MSM kommer från pappersmassa, arbetare på en pappersindustri fick sällan allergier eller förkylningar. De upptäckte nämligen svavlets välgörande effekter när de smetade på den svavelluktande pappersmassan på en skada eller där de hade värk.  Smärtan försvann och skador läktes snabbare. MSM utvinns från svavel och luktar ingenting. 

 

Så använder du MSM Pulver

 

 

* MSM pulver kan man ta mellan 1-3 msk/dag och gärna sprida ut intaget över morgon, middag och kväll för att få ett jämt resultat.

 

* MSM pulver går att blanda i ljummet vatten, juice, sallad, brödbak, fil, sås, pannkaka, smoothie och gröt.
 

 

Bra att veta om MSM Pulver

* Vid början av en MSM-kur så kan man få en lös mage vid en för hög startdosering.
* Pga uppiggande effekten så bör MSM pulver INTE intas på kvällen. Jämförs med samma effekt som en stor kopp kaffe.
* Drick rikligt med vätska till för att inte bli hård i magen eller förstoppad (vid intag i pulverform)

 

Positiva Effekter av MSM
MSM är en förkortning för Metyl-Sulfonyl-Metan, detta är ett ämne som finns i nästan alla kroppens celler. När vi sedan åldras så blir våra celler mindre elastiska och drar på sig en hel del med giftigt avfall, som i sin tur försämrar cellens funktioner. Metyl Sulfonyl Metan tränger djupt in i cellen samtidigt som den gör cellväggen mer genomtränglig, vilket underlättar att avfall spolas bort. Och genom att dina celler blir mer genomträngliga så inträffar en rad med positiva effekter för din hälsa, så som att:

  • Näringsämnen kan upptas mer effektivt
  • Svullnader och inflammationer minskar
  • PH-värdet blir mer neutralt
  • Blodtillförseln förbättras
  • Histaminframkallande ämnen som orsakar allergier kan mer effektivt spolas bort.
     

Alla kan använda Metansulfonylmetan MSM kan användas oavsett ålder, kön eller hälsotillstånd. Produkten används över hela världen för att ge lindring åt personer med kroniska smärtor av olika slag som t.ex. i muskler och leder.
 

 

 

Minska träningsvärken MSM Pulver Många elitidrottare och andra motionärer använder MSM pulver för att minska att få träningsvärk dagen efter. Och snabba upp återhämtningstiden och minimera den naturliga nedbrytningen av muskelvävnaden, vilket bidrar till att styrkan och vigheten behålls längre.
 

Få bättre hud, hår och naglar med MSM Pulver Genom att äta MSM Pulver så stärker du även ditt hår, din hud och dina naglar på ett naturligt sätt och många känner dessutom att de får mer energi. MSM är även en kraftfull antioxidant som sätter stopp för fria radikaler i din kropp.
 

MSM Pulver stärker ditt immunförsvar MSM pulver har både en antiinflammatorisk och smärtlindrande egenskap och många upplever att de får ett starkare och bättre immunförsvar när de äter MSM pulver. MSM gör att cellerna blir mer genomträngliga, vilket gör att cellen lättare kan bli av med gifter och mera effektivt inta näringsämnen.

 


Metylsulfonylmetan- En bristvara i dagens samhälle


Kroppen har ett behov av svavel för att kunna reparera sig själv. Man tar inte MSM bara för att hantera ett symtom eller en sjukdom, näringsämnena går in i det område som bäst behöver det, oavsett vad vi tar det för. 

Sveriges åkrarna innehåller 85% mindre mineraler idag än vad de gjorde för 100 år sedan. Detta är en orsak att våra sjukdomar ökar, för får inte kroppen i sig mineraler så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda. Värme förstör svavel. Obehandlad mjölk innehåller 6 mg MSM/liter men den pastöriserade mjölken innehåller så gott som inget MSM. Modersmjölken innehåller normalt hög halt av MSM (om inte mamman har brist på MSM). Då kan barnet få näringsbrist och utveckla allergier.


Desto mer smak en grönsak har desto mer svavel Svavelrika grönsaker och växter har kraftig smak såsom vitlök, lök och rädisor.
 

Symtom vid avgiftning med MSM Pulver
* Känner man sig dålig när man tar MSM Pulver så kan det bero på avgiftningseffekten.
* Med svavlets hjälp gör kroppen av sig med de samlade gifterna. Då kan man må lite konstigt.
* Människor som har använt droger, mediciner eller varit utsatta för miljögifter kan drabbas  hårdare. Kroppen gör sig av med de lagrade gifterna snabbare, än vad lever och njurar hinner med.
* Skulle du känna av avgiftningseffekten, minska då doseringen och drick mycket vatten.
 

Sluta snarka med MSM En studie som gjorts vid Oregon Health Sciences University visade att MSM i en 16% lösning i vatten gav en signifikant reducering av snarkandet hos hela 80% av de 35 personer som deltog i studien. Man sprayade lösningen i näsan och i svalget strax innan sänggåendet.

 

start