.cocospalmsocker.


Artikelnummer:
3000018

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 125 kr
 

Cokospalmsocker 500g - EU EKO

Kokospalmsocker har tagit  världen med storm och har på kort tid så har det blivit en stor favorit och det är inte så svårt att förstå varför. Smaken är på kokospalmsockret är lite fruktig, brunliknande som farin och råsocker. Sötman är riklig och rund i sin karaktär. Tack vare sin låga smältpunkt och höga bränngrad så upptäcker allt fler konditorer fördelarna med att använda kokospalmsocker.

Saven från kokosblomman

Kokospalmsocker kommer precis som namnet antyder ifrån kokospalmen och det är saven från blommorna som varsamt samlas. Saven reduceras sedan försiktigt till en tjock sirap som torkas och mals till ett socker vilket ger en naturnära och ekologisk slutprodukt. Tack vare den utpräglade sötman så blir kokospalmsocker en riktig hit när det gäller sötning i alla dess former.
 

Näring
Det som gör kokospalmsockret speciellt är att det har ett väldigt lågt Glykemist Index (GI). Vilket innebär att det tar längre tid för kroppen att bryta ned det än t.ex. vanligt vitt strösocker och ger därför en jämnare blodsockernivå. Kokospalmsocker har ett GI på runt ca. 35, vilket är att jämföra med t.ex. rörsocker vars GI ligger runt 68. Kokospalmsockret innehåller dessutom mineraler och vitaminer.
 

Superfruits palmsocker är ekologiskt certifierat enligt EU:s förordning 834/2007 och innehåller inga tillsatser.
 

Ingredienser: Kokospalmsocker

Certifiering: Ekologiskt EU

Nettovikt: 500g
Ursprung: Indonesien

Förvaring: Torrt och svalt, undvik direkt solljus.

 


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start