.Nibs+++Choklad.


Artikelnummer:
3000015

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 89 kr
 

Nibs + Chocolate 200g

Älskar du mörk choklad så kommer du att älska dessa chokladdragerade cacao nibs. Dessa superfruits cacao nibs kommer från Peru och ett kooperativ som jobbar med att bevara den främsta varianten av kakao. Lätt rostade ger de en underbar arom med en touch av tropiska frukter i bakgrunden. Ursprungligen så kommer kakaon ifrån Sydamerika och en ansågs enligt Aztekerna varagudarnas föda. Kakaon var förr så högt värderad att den till och med användes som valuta. Det var spanjorerna tog med sig kakaobönan till Europa på 1400-talet.

Criollo

På kakaoträdet så växer det en frukt och inuti frukten finns de bönor som man framställer en rad olika kakaoprodukter ifrån. Det finns 3 st. olika sorters kakao, Criollo, Forastero och Trinitario. Criollo är den kakaon som är mest sällsynt på marknaden och den anses även vara den främsta med mest smak och långa eftertoner. Det är därför som den även är dyrast på grund utav att den är svårodlad och ger lite frukt. Numera så använder de flesta odlare mycket tåligare varianten Forastero eller hybriden Trinitario.


Cacao Nibs

Superfruit cacao nibs med mörk choklad kommer ifrån just ifrån Criollo. Superfruit samarbetar tillsammans med ett kooperativ i Peru, som jobbar för att bevara Criollo. Kakaobönorna bereds genom fermentering, torkning och rostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt ifrån sallad, frukt- och nötmixar till bakning osv.
 

Ingredienser i cacao nibs

Socker, kakaomassa, kakao nibs, kakaosmör, soja lecitin, naturlig vanilj, gummi arabicum, shellac. Kan innehålla spår av nöt, jordnöt och mjölkprodukt. Fri från transfetter.
 

Förvaring av Cacao nibs

Förvaras mörkt och svalt. Undvik solljus.

 


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start