.björkaska.


Artikelnummer:
6000007

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 169 kr
 

pH-Balans Björkaska 150 gram

Björkaska har traditionellt sett nyttjats som ett mirakelmedel för många sjukdomar. Detta för att björkaska är så mineralrik och basisk. Björkaskan innehåller bl.a. kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, krom, zink, mangan, molybden och selen. Men man ska först och främst se björkaska som ett kaliumtillskott och ett medel för svåra vattenansamlingar i kroppen. Vill man använda sig av ett basgörande medel så rekommenderas det att istället använder sig av bergmineraler med kalcium- och magnesiumkarbonater som t.ex. pH-kalk.

 

Innehållet av pH-balans Björkaska


pH-balans björkaska innehåller 100% ren björkaska som kommer ifrån norra Finland. pH-Björkaska är något som verkar starkt basisk. För genom sitt höga kaliuminnehåll så regleras kroppens vätskebalans och natriumnivå.


Innehållet anges i mg/l
kalium (K) 2450, kalcium (Ca) 19,1, krom (Cr) 3,338, bor (B) 3,20 magnesium
(Mg) < 1,0, koppar (Cu) 0,29, molybden (Mo) 0,22, fosfor (P) < 0,2,  mangan
(Mn) 0,01, järn (Fe) < 0,10, selen (Se) < 0,036, zink (Zn) 0,02


Produktegenskaper för Björkaska


Björkaska är något som länge har använts i de nordiska länderna som en basgörning för sitt höga pH-värde. Björkaskan har ett högt naturligt innehåll av kaliumkarbonater och många gånger så har vi ett alltför högt saltintag via vår kost. Förutom att försöka minska på den dagliga konsumtionen utav natrium som binder upp vätskan i kroppen, så kan man använda kalium i form utav pH-Björkaska som reglerar vätskebalansen. Syret som finns i karbonaterna binder dessutom upp överskottssyror som egentligen är vätejoner (H+) och för ut dessa som vatten (H  O). Björkaskan är ett medel som fungerar som en kombination av mineraltillskott och ett basgörande medel för kroppen.Användning av björkaska
Recept på björkaske extrakt:

Blanda 4 msk björkaska med 1 l vatten i en kastrull. Koka detta i 15 min. under lock. Låt det därefter svalna. Sila därefter avkoket genom ett melitta filter. Det färdiga björkextraktet bör förvaras svalt och konsumeras inom 2 månader. Kom ihåg att blanda med minst 1,5 dl vatten när du ska dricka det. Drick ALDRIG outspätt avkok!


Björkaskan kan även ätas som den är. Blanda den då till exempel i förhållandet 1 rågad msk pH-björkaska till 1 kg pH-kalk. Kalkpulver och nyponpulver är två andra mycket populära produkter.

 


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start