.Fotmassage+Matta.


Artikelnummer:
999999

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 299 kr
 

Fotmassage Matta

Forskare har länge undersökt i vad det var som fick våra förfäder att resa sig upp och gå på våra 2 ben. Ortopeder menar att våra fötter egentligen är för svaga för att klara av denna belastningen.


Felaktig gång kan ge huvudvärk

Ofta belastar vi våra fötter fel och för mycket och det är väldigt mänga människor som har besvär med fötterna. Detta beror på att bl.a. vi ignorerar de första smärtorna vi får i fötterna och istället bara byter våra skor till ett par bekvämare. Detta är början till många problem, för många gånger belastar vi foten snett och då minskas dess prestationsförmåga. De belastningar som foten utsätts för kan ge smärtor för hela livet och då inte bara i fötter utan även i andra delar utav kroppen. När vi går 1 km. tar vi drygt 1000 steg och vid varje steg så får foten bära upp vår dubbla kroppsvikt. Så väger man 70 kg innebär detta att fötterna tyngs ner av 140 tons kraft/ km.


Fotmassage

Att ge fötterna en bra fotmassage gör våra steg lite lättare och det gnuggar bort en hård dags spänningar i fötterna. Den håller även fötterna friska och spänstiga. Strykningar och massage av fotsulor frigör en massa spänningar och det ger en behaglig känsla i hela kroppen. Det kan vara bra att förbereda massagen genom att värma upp fötterna först. Ta då t.ex. lite massageolja i dina händer och kläm lite på fötterna. Detta mjukar upp musklerna och löser upp spänningar.


start