.Tåstöd+Silikon.


Artikelnummer:
3333333333333333333

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 54 kr
 

Tåstöd Silikon - Tåseparerare

Ett tåstöd i gelé form för sneda tår och för hammartå. Ringen placeras runt tån för att få ett stöd som minimerar rörelser och detta ger en hög komfort.


Fotproblem

Klotå, hammartå eller klubbtå brukar det kallas för när de små tårna blivit böjda, detta kan se ut på lite olika sätt. Detta kommer oftast av att människor gått omkring i för trånga skor, men man kan även få hammartå av reumatiska eller neurologiska sjukdomar. Hammartå är mer vanligt förekommande hos kvinnor än hos män. Det är även vanligt att man även drabbas av hallux valgus om man har t.ex.snedstortå. Hammartå kan även uppstå när det främre fotvalvet är nedsjunket. Det skapas då en obalans mellan fotens olika muskler och ledband och senor drar ihop sig. Detta leder till att tåns leder böjs. Skon trycker då på den del av tån som sticker upp. Har du höga fotvalvar så kan detta öka risken till att drabbas av hammartå, precis som att gå i högklackade skor då dina fötter pressas framåt i skon.


Orsaken till problem med fötterna

Oftast får man problem med fötterna för att man går omkring med för trånga skor och fötterna och tårna får då inte tillräckligt med plats. Detta gör att skorna begränsar de normala fotrörelserna i tårna och fötternas leder och hindrar funktionen i de små fotsulorna. Att gå med för trånga skor gör även att huden ovanpå tårna får en förhårdnad som sedan gör ont och ibland kan ett sår uppstå. Det här kan efter ett tag få allvarliga följder som t.ex. nedsatt känsel i foten och då ofta om du har diabetes.


Symptomen för hammartå

När man har en hammartå är tån böjd och har oftast en förhårdnad som gör väldigt ont då du har skor på dig. Tån kan både vara stel och rörlig. Från början är den ofta rörlig, vilket menas att när man drar ut tån så försvinner böjningen, men med tiden så blir böjningen bestående. I samband med hammartå kan du även få förhårdnader under fotsulan, detta beror på det ökade trycket ifrån tålederna.


Förebygg hammartå

Det går inte attförebygga hammartå, utan det gäller att välja bra skor där tårna får gott om plats. Och använd bara högklackade skor vid några enstaka tillfällen.


Symtom på hallux valgus

När man har hallux valgus så pekar stortån emot de övriga tårna och man får en knöl som kan variera i storlek, denna bildas vid stortåns bas. Knölen är öm och man får ofta värk i främre delen utav foten.


Ofta stora problem med hallux valgus

Knölen som kommer av hallux valgus kommer ofta i kläm i skorna och detta brukar bli till ett stort problem. Man får ofta svårt att hitta sig ett par skor som passar utan att bli obekväma. Knölen från hallux valgus kan ofta komma att bli röd och inflammerad och det blir då till en  slemsäcksinflammation. Symptomen blir då värre. Slemsäckar finns i närheten av leder, de ligger emellan huden och benet eller mellan en sena och benet. Vid en inflammation så utsöndras mera ledvätska och säcken svullnar.


Förebygga hallux valgus

Det går inteatt förebygga hallux valgus, men för att undvika det så är det viktigt att använda bekväma skor som har gott om plats för fötternas tår.


Säljs 2 st./förpackning


start