.Carob.


Artikelnummer:
3000050

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

Storlek:
   st  
Pris: 54 kr
 

 

Go For Life - Carob 290g eller 90g EKO

Carobpulver framställs fråncarobträdets bönskidor. Carob trädet tillhör familjen baljväxter och det kan bli över 10 m. och har sitt ursprung i medelhavsområdet, trädet kallas ävenibland för  johannesbrödträd. Man odlar carobträd främst för de nyttiga bönskidorna som använts som föda i många 1000  år.

 

Carob - För dig med sötsug


Carobpulver är något som är som ofta längtar efter sötsakermen inte vill proppa i dig en massa onyttiga kakor och godis. Carob har en mjuk och rund smak och den är naturligt söt och god. Om man jämför carob och kakao så är fetthaltenmycket låg, bara 0,67 % rå kakao har en fetthalt på ca 50%. Och man kan ersätta kakao medcarobomman vill undvika de centralstimulerande ämnen somkoffein och teobromin, då dettafinns i kakao.


Innehållet i carob


Carob är något som har en hög halt av kalcium,mineralersom är speciellt viktigför att bygga upp och bibehålla ett starkt skelett och motverka benskörhet. Förutom kalcium så innehåller carob de nyttiga mineralerna järn, kalium och natrium.


Användnings tips
Carobpulver ger en läcker smak till godis, smoothies, kakor och glass. Pulvret går utmärkt att användai efterrätter eller som en ingrediens i godabakverk. Det går även bra att blanda ner carob i en näringsrik och god dryck och tillsätta litehonung och havremjölk. Traditionelltså används carob i drycker runtmedelhavsområdet.


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
 • Go For Life - Kakaobönor EKO

  +Kakaobönor
  49 kr
  Från 3 kr/mån
 • Go For Life - Spirulina Tabletter 580st EKO

  Spirulina+Tabletter
  94 kr
  Från 5 kr/mån
start