.Maca+pulver+Superfruit.


Artikelnummer:
3000013

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 189 kr
 

Maca Pulver 200g - EU EKOLOGISKT

 

Maca - även känd som Peruansk Ginseng, har använts i 1000-tals år i den Peruanska kulturen. Med egenskaper som anses både stimulera och förstärka kroppens funktioner och lust. Superfruits Maca växer och odlas ekologiskt i Anderna där den utvecklar sin näring.

Maca är en rotfrukt och är till utseendet väldigt lik en rättika eller rova. Den smakar lite som en blandning av pepparrot och palsternacka.

Sydamerikanska legender beskriver bl.a. hur Inkafolkets krigare åt Macarot innan de skulle ut i strid p.g.a. att den ansågs ge extra styrka och kraft. Maca anses även öka lusten, då Maca sedan Inkatiden ansetts fungera som ett afrodisiakum. Detta har även moderna vetenskapliga undersökningar till viss del stöd för, men som ännu inte har kunnat bekräftas fullt ut innan undersökningar med större urval gjorts.Sedan en tid tillbaka så har Maca använts av många elitidrottare, då de anser ha en positiv effekt på uthållighet. Detta bekräftas i en studie som gjorts 2009, som visade att en testgrupp beståendes utav vältränade cyklister förbättrade sin uthållighet och styrka efter att ha intagit Maca under 14 dagar.   

Superfruits Maca väljs noggrant ut, rengörs, tvättas, desinficeras och torkas innan de mals ner till ett pulver. Pulvret är RAW, vilket innebär att produkten aldrig upphettas över 42°C. Superfruits Maca är ekologiskt certifierad enligt EU:s förordning 834/2007.


Tillredning
Det rekommenderas att man mixar Maca pulvret i smoothies och drycker, men det går även bra att använda i matlagning. Ex. på recept:

Basrecept: 1 skopa Maca, 3 dl färsk fruktjuice, 1 banan
Proteindrink: 1 skopa Maca, valfri mjölk, vaniljprotein, banan
Chokladdryck: 1 skopa Maca, valfri mjölk, kakaopulver, honung

Näringsinnehåll
Maca består utav 60 % kolhydrater, 8,5 % fiber och 10 % protein. Maca innehåller över 55 olika näringsämnen och en hel del vitaminer, mineraler, aminosyror, lipider, karotenoider, polyfenoler och alkaloider.

Kosttillskott
Rekommenderat intag: 1 skopa (ca. 6-8g.) dagligen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Ingredienser:Maca (Lepidium meyenii)

Innehåll:Maca Pulver 200g

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.

Försiktighet: Produkten skall inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Maca. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

 

 LOGISKT


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
  • Olimp Labs - Ginseng Vitamin-Komplex, 30 Kapslar

    Ginseng+Vitamin-Komplex,+15+Kapslar+-+Olimp+Labs
    89 kr
    Från 4 kr/mån
start