Artikelnummer:
1210008

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 44 kr
 

Eukalyptus EKOLOGISK Eterisk olja 10 ml

Ekologisk eterisk eukalyptusolja har en väldigt frisk och behaglig doft.


Egenskaperna för eukalyptus olja
Eterisk eukalyptusoljan är känd för sin välgörande effekt på andningsorganen. Den kan lindra snuva och förkylning om den används så fort som man känner symptomen. Den öppnar upp luftvägar och stärker lungornas förmåga att ta upp syre. Eukalyptusolja lämpar sig bra att inhalera, använda i badet, ha i aroma lampan eller blanda till en lotion som masseras på huden t.ex. på bröstet vid hosta.


Tips för eukalyptus olja

  • Eterisk eukalyptusolja är bra att använda i linimentblandningar då den är kylande, cirkulationsbefrämjande och lokalbedövande. Den lindrar överansträngda muskler och andra muskelsmärtor.
  • Använd men för att hålla insekterna på avstånd.
  • Eterisk eukalyptusoljan är effektiv vid huvudlöss. Blanda 5 ml eterisk olja med 100 ml olja. Massera in i hårbotten och låt verka i ca. 2-3 tim. Upprepa denna behandling i 3 dagar.
  • Du kan göra dig ett bad för att mjuka upp spända och värkande muskler: droppa i 4 droppar rosmarin, 2 droppar lavendel, 2 droppar eukalyptus.


OBS!
Var försiktig med att smörja ren eterisk olja direkt på huden. Och eukalyptusolja ska inte användas om man har epilepsi eller inhaleras om man har astma.

 


start