.Havtorn+Fröolja+kallpressad+10ml+Crearome.


Artikelnummer:
1200012

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 69 kr
 

 

Havtorn Fröolja kallpressad 10ml Crearome.

Crearom´s kallpressade havtorns fröolja är en torr olja som är rik på essentiella fettsyror som bl.a. Omega 3 och 6. Havtorn fröolja kan användas i oljor och cremer för känslig/irriterad hud. Men kan även användas som ett kosttillskott 5-10dr/dag.

 

Innehållet i Havtorn fröolja

  • Havtorn fröolja som är kallpressad
  • Rosmarineaxtrakt
  • Fettsyresammansättning:
  • Mättade fettsyror 10%
  • Enkelomättade fettsyror 25%
  • Fleromättade fettsyror 65%
  • Tillsatt 0,2% Rosmarinantioxidant.


Kallpressad havtorn fröolja - Rik på omega 3, 6 & karotenoider
Havtorn fröoljans fantastiska egenskaper har sedan länge varit kända och havtornsolja kan innehålla upp emot 485mg karotenoider per 100g färskvikt och den innehåller dessutom flera olika antioxidanter och de nyttiga Omega 3 & 6. Det är detta som är en av anledningarna till att kallpressad havtorn fröolja idag används i en hel del kosmetika och skönhetsprodukter och till och med även i kosttillskott.

Havtorn fröolja utvinns från havtornskärnan och fruktskalet
Precis som många andra oljor så utvinns havtorn fröoljan delvis från kärnan i havtornsbäret. Detta görs genom att kärnan pressas tills oljan separeras ifrån de övriga delarna. Pressningstekniken för havtornsolja är vanligtvis genom en s.k. kallpressning. Men kärnan är dock inte den enda delen i havtornsbäret som innehåller denna nyttiga olja. Även havtornsbärets skal och fruktsaften innehåller oljan. Genom att skikta juicen i havtornsbäret så kan ytterligare värdefull olja utvinnas. Delen olja i bären varierar mellan 2-4 % av bärets totala vikt, vilket är en av anledningarna till att havtorn fröoljan är dyr och ofta lite svår att få tag på.


Studier på havtorn fröolja

  • Enligt information från Sveriges Lantbruks Universitet så har havtornsoljan en sårläkande och desinficerande effekt och kan bl.a. användas på brännsår, strålningsskador och eksem. Ren havtornsfruktköttsolja ska enligt rapporter ha skyddande effekt emot solen motsvarande solfaktor 4.
  • För invärtes bruk så kan havtornsolja ätas och med sin höga andel utav både Omega 3 & Omega 6 så minskar havtornsolja blodkoaguleringen, vilket innebär att oljan motverkar hjärt- & kärlsjukdomar. Dessutom så har havtornsolja en helande effekt på slemhinnor samt stimulerar och återställer immunförsvaret.
  • Enligt en Finsk studie så visar det sig att havtornsolja motverkar böjveckseksem. Det visade sig att både havtorn fröoljan och fruktköttsoljan gav positiva effekter.

 

Rekommenderad produkt till Havtorns olja
ProOxyl -Succeprodukten för huden


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start