Artikelnummer:
1210000

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 74 kr
 

Lavendel fine - Eterisk olja 10 ml Crearome

Lavendel har en frisk, söt, blommig och örtig doft som är lugnande och uppfriskande. Eftersom att den är den mest mångsidiga av alla eteriska oljor så är det denna eteriska olja som du bör ha i ditt hem. Den passar perfekt när du vill varva ner innan du går och lägger dig, men den har även balanserande egenskaper som gör den lika effektiv när du behöver en extra kick och extra energi.

 

Egenskaper för eterisk lavendelolja
Eterisk lavendelolja är en utav de mest användbara oljorna. De passar de flesta hudtyperna och den är väldigt hudvänlig. Lavendelolja har en unik förmåga att läka huden och att stödja hudens egen förmåga till att bilda ny vävnad. Oljan är bra att använda i bad vid olika åkommor som t.ex. muskelvärk, irriterad och vid klåda. Den är bra när man vill komma till ro, gärna inför kvällen eftersom att den även är lugnande och balanserande. Man kan gärna massera med eterisk lavendelolja, blandad i en basolja.

 

Användningstips

  • Vid solskada: Ta ca. 10 droppar av lavendeloljan på en fuktad kompress och badda det skadade området.
  • En blandning av Lavendel- och Tea Tree olja är bra emot skrubbsår, insektsbett, mjäll, svamputslag och bristningar under graviditet, finnar och munsår. Oljan passar bra till detta eftersom lavendelolja har en antibakteriella, aniseptiska och smärtstillande egenskaper.
  • Du kan lindra illamående med ett bad, tag då 5 droppar lavendel, 3 droppar rosenträolja, 1 droppar pepparmyntsolja i badvattnet.
  • Eller ta ett stärkande bad vid förkylning och snuva: 5 droppar eukalyptus, 5 droppar lavendel, 2 droppar citron och 1droppe pepparmynta.

start