.Turkisk+Rödolja+100ml+Crearome.


Artikelnummer:
1200015

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 56 kr
 

 

Rödolja 100ml Crearome

Rödolja betecknas kemiskt som natriumsulforicinoleat, vilket betyder att man sulfaterar ricinolja och sedan neutraliserar denna med natriumhydroxid, ammoniak eller dylikt.



Rödolja - vattenlöslig
Rödolja kallas även för turkisk rödolja och det är en nonjonaktiv, oljig, klar och gulbrun vätska. 10%-ig vattenlösning har pH 7,0-7,5. Rödolja är lösligt i vatten, alkohol och är dispergerbar i de flesta feta oljor. Rödolja finns i olika koncentrationer: 50-80-100%. Rödolja används främst till olika badpreparat och till sådana beredningar används bäst 100%-varianten. Rödolja är en emulgator för eteriska oljor till badoljor, används med 70-100% och den blandar sig inte med vegetabilisk olja.


Turkisk rödolja
Turkisk rödolja har fått sitt namn av att den användes vid färgning med turkiskt rött, en teknik som spred sig som en löpeld bland europeiska färgare under andra halvan av 1700-talet. Turkisk rödolja minskade ytspänningen så att färgvätskan kunde väta tyget. Den ursprungliga turkiska oljan ska ha varit en emulsion av härsken olivolja, soda, vatten och fårdynga. Franska och tyska kemister på 1830-talet använde olivolja och svavelsyra, medan skotska industriidkare upptäckte att ricinolja var ännu bättre. Oljan försvann från de flesta färgerier när syntetisk krapp kom på marknaden 1869 men turkisk rödolja är fortfarande en viktig råvara i industrin, bl. a. vid tillverkning av tvål, tvättmedel och kosmetika.

 

Rekommenderad produkt till Turkis rödolja
ProOxyl -Succeprodukten för huden


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
start