Artikelnummer:
1210005

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 75 kr
 

Ylang Ylang II EKOLOGISK Eterisk olja 10 ml Crearome

Har en skarp och söt arom, som sedan blir djupt blommig, jasminliknande, tung och söt. I Indonesien strös blombladen ofta över de nygiftas säng. Ylang-ylang har en extremt effektiv lugnande och rogivande effekt. Den kan dessutom bidra till att bearbeta känslor som ilska, spänningar och nervös irritation. Den har länge använts inom hud- och hårvård, särskilt i Asien, där den används för att ge ett böljande hårsvall.

 

Euforisk
Ylang ylang används som lugnande och antidepressivt medel och anses vara allmänt euforisk. Nedstämdhet, oro, spänning och stressrelaterad sömnlöshet kan lindras med ylang ylang. Den är även bra vid hudbesvär, särskilt för fet och irriterad hy, acne och insektsbett. Användes förr i tiden som ett tonikum för hjässan för att främja hårväxt och balansera talgkörtlarnas produktion i hårbottnar som var både torra och feta. Den är bra till att sänka blodtryck och för att dämpa andnings- och hjärtverksamhet i tillstånd av chock.

 

Tips!

  • Mot panikångest: ta 2 droppar Ylang Ylang och 3 droppar lavendelolja i ett varmt bad. Blanda samma oljor med 10 ml basolja för massage av nacke och skuldror efter badet.
  • För att lugna nerverna och minska ångest: Ta 2 droppar Ylang Ylang, 2 droppar patchouli och 5 droppar apelsin. Blanda med 20 ml basolja för kroppsmassage.

 

 


start