.badpulver+pH.


Artikelnummer:
6000003

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 65 kr
 

pH-Balans Badpulver 5 dl

pH-balans badpulver är en blandning som består utav kristallsoda och en basisk kalcium/magnesiumkarbonat. pH-balans badpulver ger ett avsyrande medicinskt bad för hela kroppen, eller om du vill, bara för dina händer eller fötter. Det är en väldigt skön form av pH-balansering.


pH-balans badpulvers produktegenskaper


Eftersom att pH-balans badsodan gör att vattnet blir mer basiskt än än vad din kropp är, så uppstår det en s.k. osmotisk reaktion. Detta innebär i praktiken; en utjämning mellan 2 vätskor på var sin sida om ett membran, som i detta fallet är din hud. Det är på detta sättet som badpulvret drar ut kroppens syraöverskott i badvattnet och höjer pH-värdet i din kropp. Använder man badpulvret som terapi så rekommenderas det att man badar i badpulvret 1 gång/vecka, annars räcker det med någon gång per kvartal.

 

Användning av badpulver från pH


När man ska göra ett medicinskt avsyrande bad så gör man följande:

 1. Man använder 1 dl badpulver/bad, vattnet som du ska bada i ska helst vara klorfritt (då kan man med fördel använda en duschrenare eller något annat slags vattenfilter).
 2. Fyll sedan upp badkaret med varmt vatten, ganska varmt, men det ska helst inte överstig 39 grader (detta för att slippa blodtrycksfall).
 3. Bada sedan i det varma vattnet under i ca. 20 min. och lägg i badpulvret endast de sista 5 min.
 4. Borsta och massera kroppen i vattnet under badandet med speciellt fokus på händer och på fötter.
 5. Avsluta badet med att duscha av kroppen.


Tips vid skrovlig hy
 

Har man skrovlig hud så rekommenderas det att man häller i 2 dl grönsåpa i vattnet från början utav badet.För de utav badkar


Har man inte ett badkar, eller om man vill lägga fokus på fötter eller/och händer, så kan man med fördel göra ett fot eller handbad. Om så är fallet så byter man ut mängden badpulver till 1 msk i stället för 1 dl men följer i övrigt samma procedur som den för ett helkroppsbad.Innehållet i pH-balans badpulver


Kristallsoda (92%), Kalcium- och Magnesiumkarbonat (8%).Badpulvrets ursprung


Alkaliska bad var något som brukades i slutet utav 1800-talet och i början av 1900-talet mot  framförallt eksem och andra hudsjukdomar.


Rekommenderade tillbehör till denna produkt
 • pH Tandpulver 250 gram pH-Balans

  Tandpulver
  79 kr
  Från 4 kr/mån
 • pH Helnyponmjöl Nyponpulver pH-Balans

  pH+Helnyponmjöl
  136 kr
  Från 6 kr/mån
start