.Ägglossningstest.


Artikelnummer:
4100009

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

Produktbeskrivning:

RFSU - Ägglossningstest

RFSU´s ägglossningstest är utvecklad i samarbete med RFSU-kliniken. RFSU´s ägglossningstest är enkelt att genomföra och du får snabbt ett tydligt besked på bara några minuter. RFSU ägglossningstest kan mäta mycket låga hormonhalter och de har därför en hög tillförlitlighet. Ägglossningstesterna är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder sig av.

Det bästa med RFSU´s ägglossningstest

 • RFSU ägglossningstest ger dig en möjlighet att på ett snabbt och lätt sätt ta reda på när din ägglossning förväntas och därmed få reda på du har som störst chans att bli gravid.
 • RFSU rekommenderar att man utför ägglossningstestet mellan kl. 10.00 och 20.00.
 • RFSU´s ägglossningstest innehåller 7 st. stickor och är för engångsbruk. Så efter användningen ska stickorna kastas tillsammans med hushållssoporna.
 • Det rekommenderas att RFSU ägglossningstest inte används om du är gravid eller om du är i klimakteriet, eller om du använder p-piller/p-plåster som innehåller hCG eller LH.
 • RFSU ägglossningstest är väldigt känsligt för 20mIU/ml LH i urin.
 • RFSU ägglossningstester är utvecklade i ett samarbete med RFSU-kliniken.
 • RFSU´s ägglossningstest är enkla att genomföra och du får ett klart och tydligt besked på bara några minuter.
 • RFSU ägglossningstest kan mäta väldigt låga hormonhalter och har därför en hög tillförlitlighet.


RFSU´s ägglossningstest ett av de mest populära

RFSU ägglossningstest är ett utav de mest populära ägglossningstesten ute på marknaden. Och med RFSU ägglossningstest mäter man precis som de flesta andra ägglossningstest hur stor koncentrationen av Luteiniserade Hormonet (LH) är. Anledningen till detta är att före ägglossningen sker så ökar LH markant före ägglossningen och man kan då på så vis mäta när ägglossningen sker.


 Stor tillförlitlighet med RFSU´s ägglossningstest

Resultaten ifrån RFSU´s ägglossningstest visar till 96% korrekt, då förutsatt att de utförs på rätt sätt. Man kan alltså med en ganska stor säkerhet fastställa när man har ägglossning och på så vis veta när man har som bäst chans att kunna bli gravid. RFSU´s ägglossningstest ska man överlag aldrig använda som ett preventivmedel. Eftersom att man fortfarande riskerar att bli gravid då man har samlag före eller efter ägglossningen. RFSU ägglossningstest används alltså för att maximera dina chanser att bli gravid och inte tvärtom.


För bästa resultat med RFSU ägglossningstest

För att ägglossningtestet ska bli så rättvisande som möjligt så är det viktigt att utföra ägglossningstesterna på ungefär på samma tid varje dag och då helst någon gång mellan 10-20.00. En bra idé kan vara att göra ägglossningstestet på morgonen eftersom att koncentrationen av LH är hög och det blir då enklare att få ett rättvist resultat. Man bör även tänka på att produkter som innehåller LC eller hCG så som en del P-piller inte ska användas i samband med ägglossningstest då testet eventuellt kan visa felaktiga resultat.
 

Bra att tänka på

 • Läs användaranvisningen noga före du använder RFSU ägglossningstest.
 • RFSU´s ägglossningstest är bara till för att mäta LH-hormon i urin enligt instruktionsanvisning. Om instruktionen inte följs in i detalj, kan utfallet bli felaktigt.
 • Ägglossningstestet är bara till för utvärtes bruk och varje teststicka är avsedd för engångsbruk.
 • Använd inte ägglossningstestet efter utgångsdatum.
 • Ägglossningstestet kan kastas med hushållssoporna.
 • Testresultaten påverkas i regel inte av smärtstillande medel, antibiotika och andra vanliga läkemedel. P-piller och p-plåster som innehåller hCG eller LH kan påverka testresultatet och bör inte användas i samband med detta test. Testet fungerar inte om du är gravid eller i klimakteriet.
 • Om du är osäker på resultatet eller om det inte stämmer överens med dina förväntningar ta då kontakt med din läkare, barnmorska eller din gynekolog.

RFSU´s ägglossnings test

I RFSU ägglossningstestet följer 7 st. stickor. Man bör testa sig ett par dagar innan ägglossningen beräknas så att man kan se exakt när den inträffar, då man mäter ökningen av LC och inget specifikt värde i sig egentligen. RFSU rekommenderar att man börjar testa sig på sin 11:e dag i sin menscykel (om man har en cykel på 28 dagar). Vilket vill säga ungefär 3-4 dagar innan ens ägglossning beräknar inträffa.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
start