.Graviditetstest+Testa+tidigt.


Artikelnummer:
4100011

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 42 kr
 

RFSU - Graviditetstest Testa Tidigt 1 test

Med RFSU Graviditetstest testa tidigt, så kan du själv snabbt och enkelt ta reda på om du är gravid. Detta test kan du göra redan 6 till 15 dagar efter att befruktningen skett, dvs. 1 vecka innan du  förväntar din mens. Det är säkrast är att mäta med din morgonurin. Om graviditetstestet visar ett svagt positivt resultat så rekommenderas det att du testar dig igen efter ett par dagar.

 

Viktigt att tänka på vid användning av RFSU Graviditetstest Testa Tidigt

 • Läs alltid användaranvisningen noga före du använder det.
 • RFSU Graviditetstest är endast ämnad för mätning av hCG-hormon i urin enligt instruktionsanvisning. Och om instruktionen inte följs i detalj, kan utfallet bli felaktigt.
 • Graviditetstestet är bara till för utvärtesbruk och varje teststicka är avsedd för engångsbruk.
 • Använd inte testet efter att utgångsdatumet gått ut eller om folieomslaget verkar skadat (utgångsdatum finner du på ytter- och innerförpackningen).
 • Testet kan kastas tillsammans med hushållssopor.
 • Vissa läkemedel som innehåller hCG kan ge missvisande resultat. Samma sak gäller för vissa ovanliga sjukdomar eller om ditt urin innehåller stora mängder bakterier.
 • Om du är osäker på resultatet eller om det inte stämmer överens med dina förväntningar, så ta kontakt med din läkare, barnmorska eller gynekolog.


Så här läser du av RFSU graviditetstest

Positivt resultat – Gravid
Om 2 st. färgade linjer visas på stickan så är du gravid. Även om den ena linjen är svag så betyder det att du är gravid. Om du är osäker på resultatet, så är det bra att testa dig på nytt efter 2 dagar och även då  med den första morgonurinen. Om du är gravid så kontakta då en läkare, barnmorska eller gynekolog för rådgivning.

Negativt resultat – Inte gravid
Om det bara är en färgad linje som visas, så är du INTE gravid. Om du ändå inte får din menstruation, så gör då ett nytt test efter 2 dagar (helst med den första morgonurinen). Får du samma resultat men inte får din menstruation kontakta då en läkare, barnmorska eller gynekolog.

Ogiltigt resultat
Om det inte visas någon linje gör då ett nytt test och följ noga användaranvisningen på förpackningen. Detta resultat kan bero på att du inte har utfört graviditetstestet på rätt sätt. Om problemet kvarstår kontakta RFSU.
 

Så här använder du RFSU graviditetstest testa tidigt

 • Låt först förpackningen med graviditetstickan nå rumstemperatur (detta tar bara några minuter).
 • Tar ut graviditetststickan ur folieförpackningen och använd den då med en gång (ta av den vita hylsan).
 • RFSU´s garaviditetststicka testa tidigt kan du antingen testa direkt i urinstrålen eller i ett urinprov som du samlat i ett kärl.
 • Ha en klocka nära till hands.
 • Håll uppsugningsdelen med spetsen nedåt i urinstrålen eller håll uppsugningsdelen i urinprovet i bara 10 sek. Och se till att det inte kommer något urin på testfönstret.
 • Efter 10 sek. tar du upp stickan och sätter på hylsan och lägg därefter stickan plant på en ren och torr yta.
 • Vänta i 5 min. och låt stickan ligga helt stilla. Ett eller två färgband kommer nu att visas emot en ljus bakgrund i fältet bredvid den färgade delen.
 • Läs inte av något resultat efter 30 min Överskrid inte markerad max-linje


Hur snart kan jag använda RFSU Graviditetstest?
Du kan använda RFSU Graviditetstest testa tidigt redan 1 vecka före förväntad menstruation. Har du oregelbunden mens, testa med hänsyn till den längsta menstruationscykeln du har haft de senaste
månaderna.

Kan resultatet av RFSU graviditetstet påverkas av hur mycket vätska man dricker?
Mycket stort vätskeintag kan späda ut urinen, varvid den mängd hCG som finns i urinen kanske inte kan upptäckas. Du bör därför inte ändra ditt vanliga vätskeintag. Du kan öka hCG-koncentrationen i urinen genom att dricka mindre och inte kissa på ca 2 tim. innan RFSU´s graviditetstet görs. Säkrast är att mäta morgonurinen.

Vilka färger har de linjer som visas på RFSU´s graviditetstest?
Färgnyansen kan variera mellan ljust rött till mörkt rött, beroende på vilken koncentration av hCG det är i urinen. Färgnyansen påverkar emellertid inte resultatet.

Vad ska jag göra om testet visar att jag är gravid?
Ta kontakt med din barnmorska eller gynekolog och boka tid för rådgivning och kontroll.


start