.Hampafrön+200g+EKOLOGISKT+Superfruit.


Artikelnummer:
3000105

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 99 kr
 

Hampafrön 200g EKOLOGISKT Superfruit

Hampafrön är en fantastisk källa till ett fullvärdigt protein och essentiella fettsyror i balans. Hampa är något som växer över hela vår planet. De är ofta naturligt ekologiska eftersom att de normalt sett inte behöver något gödningsmedel, växtgift eller dylikt. Och man vet att människor använt sig utav hampa sedan stenåldern och då både som föda och i textila syften.

 

Hampafönens nyttiga innehåll
Hampafrön är väldigt populär ur ett hälsokostperspektiv, eftersom att de har ett fantastiskt innehåll utav omega fettsyror, aminosyror och mineraler. Oljan som finns i hampafrön, innehåller 80% essentiellla fettsyror (EFA) - linoleumsyra (LA, 50-70%), alphalinoleumsyra (ALA, 15–25%) och gammalinoleumsyra (GLA, 1–6%). Balansen mellan dessa täcker vårat behov av essentiella fettsyror på ett bra sätt.

 

Närande för hud och hår
Hampafrön är bra för de som behöver ett tillskott av EFA, t.ex. för atleter och för de av oss som vill bli snygga eftersom att hampaoljan som finns i fröna är otroligt närande för hud och hår.

 

Användningstips för hampafrön
Skalade hampafrön kan strös på lite allt möjligt, sallader och grytor m.m. De får även utmärkt att mixa tillsammans med vatten så blir det till hampamjölk. Det går även fint att blanda dem ner i sin müsli eller som dekoration på bakverk. Oskalade hampafrön kan liknas vid de flesta andra frön och kan t.ex. exempelvis användas vid bakning. Hampaproteinpulver fungerar utmärkt som ett naturligt proteintillskott vid ex. träning och diet. Blanda t.ex. till smakfulla proteinshakes, smoothies eller juices eller varför inte strö pulvret direkt på gröten, yoghurten eller müslin.


start