.chiafrön.


Artikelnummer:
3000022

Direktlänk:
Högerklicka och kopiera adressen

   st  
Pris: 139 kr
 

Superfruit - Chia

                                                 Chia kommer från Mexico och de har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Chia är en utav våra rikaste vegetabiliska källor till Omega 3. Chiafrön är rik på Omega-3, ALA, fiber och protein. Traditionellt sett så har chiafrön konsumerats som de är, i form av en dryck som kallas ”chia fresca” eller som komplement till bröd och bakverk. Chifrön kan malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. Och chifröna innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen som t.ex. fosfor, kalcium och kalium.

 

Chia innehåller bl.a.

  • 8 ggr mer Omega-3 än vad lax gör.
  • 3 ggr mer antioxidanter än blåbär
  • 15 ggr mer magnesium än broccoli.
  • 5 ggr mer kalcium än vad mjölk gör.
  • 3 ggr mer järn än spenat
  • Mer protein än i havre och vete
  • En hel del vitaminer och mineraler
  • Det är helt glutenfritt och veganskt

 

Chia likt linfrö
Chia är ett litet frö det har liknande egenskaper som linfrön, men det är ännu mer näringsrikt och användbart. Chia är ett 1000-årigt livsmedel som är rikt på kostibrer, antioxidaner, omega-3 fettsyror, B-vitaminer, mineraler och protein. De passar bra att ha i gröten, yoghurten, i såser, smoothies eller i bröd.

 

4 anledningar till att äta Chiafrön

Chiafrön är näringsrik

Förutom att Chia frön innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa, så är de laddade med antioxidanter, kalcium, protein, fibrer och andra vitaminer och mineraler.
 

Chiafrön är energigivande
Inte nog med Chia frön ger dig en energikick som varar, så ger de även uthållighet. De är perfekt innan eller efter träningen.
 

Chiafrön hjälper dig att minska suget
Eftersom att Chiafrön absorberar mycket vatten och har höglösliga fibernivåer, hjälper de att frisätta naturliga, oraffinerade kolhydrater långsamt in i blodomloppet.
 

Chiafrön är lättsmält
Människokroppen har lätt för att smälta Chia frön och de håller blodtryck och blodsocker under kontroll.

                                    


start